sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Talviurheilua ja pilkkihommia

Eilen ei saatu nauttia yhtä komeasta auringonpisteesta kuin perjantaina, mutta sää oli siitä huolimatta erittäin hyvä ulkoiluun. Täällä ei liiemmin ole lunta, joten hiihtomahdollisuudet rajoittuu ainoastaan jäälle, eikä sielläkään paikoitellen ollut lunta oikeen ollenkaan. Eihän se meitä haitannut! Itseasiassa jäällä hiihtäminen oli huikeeta, luisto oli ihan uskomaton.  Hiihdeltiin Mennin kanssa ensin aikamme ja sitten etsittiin muu perhe joka oli talsinut jäälle pilkkihommiin.Menni ei ollut ennen nähnyt elävää kalaa, joten kun ensimmäiset kalat nappasi kiinni Menni oli aivan onnessaan. Se ei ehkä käyttäytynyt kovin koiramaisesti vaan läpsiessään vuorotassuin kaloja se muistutti enemmän kissaa :D Pilkkihommista Menni oli hyvin kiinnostunut ja se seurasi tarkkaan jokaisen vaiheen aina reiän kairaamisesta syötin laittoon ja pilkkimiseen. Kun joku huusi kalan napanneen, oli pieni snautseri heti paikalla.


Jossain vaiheessa iskä pärähti paikalle moottorikelkalla ja vaikka Menni niitä lapissa näkikin, niin vähän jännitti miten se suhtautuu kun moisella kaahataan ihan viereen. Eipä ollut ongelmia, vaikka juostessaan häntä viuhuen moikkaamaan iskää se kiersi moottorikelkan etupuolen kaukaa. Hyvin se siis hahmotti kelkan liikkeen kun tajusi, ettei heti nokan edestä kannata juosta. Hieno hauva!


Hiihtelyä meille tuli 5,5km täyteen. Tykättiin niin kovin molemmat, että käytiin tänäänkin heittämässä vähän vauhdikkaampi viiden kilsan lenkki. Mikäli huomenna ei sada vettä, lähdetään kyllä varmasti taas jäälle. Tiistaina sitten loppuu miniloma (loma ja loma, onhan tässä opparia väännetty) ja palaillaan takaisin kotiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti